lördag, december 05, 2009

Bokmanias Julkalender 5/12

Vad läste man och när? Och vad tyckte man? Bakom luckan nummer fem gömmer sig två olika typer av läsdagböcker. Den röda (läs gärna det fina förordet) är från En bok för alla och den svarta är från Kabusa. Att ha en läsdagbok är praktiskt, även när man bokbloggar. Jag skulle inte kunna klara mig utan, trots att jag bokbloggar. Jag har använt mig av den lilla röda läsdagboken i flera år nu och är nöjd. En praktisk tingest. Jag gillar att bläddra i den och se tillbaka på mitt bokliv.Enligt Wikipedia är läsdagbok "en bok där man antecknar vilka böcker man har läst, samt eventuellt datum, författare och kommentar. Det kan också vara en skrift man utför under det att man läser en bok. Då antecknar man, efter varje tillfälle man läst ur boken, de reflektioner man själv erfarit under läsningen."

Har du en läsdagbok? Om inte, hur gör du för att minnas vad och när du har läst och vad du tyckte om den lästa boken?

(Julklapps)tisp för den pysslige: Om du skulle vilja ha - eller ge bort - en läsdagbok, men inte vill köpa den kan du alltid tillverka en läsdagbok själv. Se här hur du kan göra. Ytterligare en personlig julklapp till en boknörd.