måndag, november 02, 2009

Tematrio - Film

Tematrio idag handlar om film och filmatiserade böcker - man ska berätta om tre filmer där man även läst boken/böckerna. Vilken var bäst, boken eller filmen?

Jag väljer tre titlar som jag anser är lika bra i bokform som på film: Gomorra (Roberto Saviano) som jag såg för ca 3 veckor sedan, Revolutionary Road (Richard Yates) som jag såg så sent som igår kväll och sist, men inte minst, en "gammal goding" - den oemotståndliga Bridget Jones Diary som jag ännu inte lyckades tröttna på trots att jag har sett den säkert tio gånger. Alltså, redan filmens inledning är sååååå... ehm... underbar. Snyfft.


4 kommentarer:

Lyran sa...

BJ ser jag hellre på film, mycket p g a de manliga skådespelarna :-p

jenny sa...

Måste bara säga att för en gångs skull har både bok och film hållit lika hög klass. Jag såg först filmen Revolutionary road, som jag tyckte var superb, och läste sedan boken, som ju är fantastiskt bra.
Gomorra har jag faktiskt inte läst, utan bara sett filmen, som naturligtvis var mycket "bra"- och viktig- men så ohyggligt våldsam och rå att jag hade svårt att se mig igenom den.Bridget Jones har jag inte heller läst, men kan bara inte motstå den första filmen(2:an var en besvikelse), och har ngt slags "hatkärlek" till Reneé Zellweger...Men boken har legat hemma i högarna länge, så jag borde kanske läsa.

Kurt sa...

En filmatisering som jag är intresserad av är "Igelkottens elegans" av Muriel Barbery. Det är ju uppenbart att den passar att filmas (filmen heter "Le hérisson").

http://www.imdb.com/title/tt1442519/

Som många har påpekat, så påminner ju förövrigt den boken VÄLDIGT mycket om Helen DeWitts bok "Den Siste Samurajen" (en favoritbok), och jag vill minnas att filmrättigheterna till den är sålda, men att det ännu inte blivit någon film av den. Skulle det göras film av den så måste det kortas ned väldigt mycket.

Bokomaten.. sa...

Å, bridget! Vilken relation vi hade BJ och jag i 25-årsåldern, håller fortfarande både bok och film mycket, mycket, mycket högt! Hon var den 4:e kompisen i vårt gäng.:)