lördag, november 21, 2009

Nu har jag nog lekt färdigt.

Jag har lekt färdigt nu, tror jag, för det känns som att jag är nöjd med Bokmanias nya layout. Mest gillar jag den breda huvudtextspalten.

När allt kommer omkring så var det kanske inte så dumt i alla fall att jag råkade radera den förra layouten utan att spara mallen. Det var roligt att "vara tvungen" att förnya sig lite grann. Jag passade också på och ökade antalet "bildknappar" (till höger i menyn) till några av kategorierna här på bloggen. De gamla knapparna har jag snyggat till så att alla skulle vara lika stora - en riktig pillergöra, kan jag tala om.

Är bloggen läsvänlig? Om det är något som inte funkar till belåtenhet vill jag gärna få veta det. Annars kör vi...

8 kommentarer:

enAnnan sa...

Den är mycket läsvänlig och känns S T Ö R R E :)
snyggt

Lyran sa...

Bloggen är mycket läsvänlig och inbjudande. En enda sak ser jag som inte är så bra, din titelbild är större än rutan för den. Kanske beror det på vilken upplösning du använder. Men i 1024x768 är bilden för stor.

Anonym sa...

Jag saknar sökfunktion! (Eftersom jag gillar dina recensioner letar jag ofta här.)Annars mycket behaglig för ögonen också för oss med gamla ögon!

agnes i Lund sa...

Jag gillar verkligen det stilrena! Och knapparna!
Lite kritik också - hoppas du tar det konstruktivt. För mig är textraderna lite för långa för att det ska kännas bekvämt för ögat. När man layoutar text i böckerna bör raderna vara max 55-65 tecken (inkl. mellanrum) fick jag lära mig när jag gick förlagskurs häromåret. Borde gälla webben också. Efter en veckas läsande är det lättare att avgöra. . .

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Lyran: Jag är inte helt säker att jag förstår vad du menar (är helt ovan med sånt som hemsidor och kodning), men har minskat upplösningen på bilden i alla fall. Blev det nån skillnad? Som sagt kan jag inte se sånt.

Lustigkulle: Sökfunktionen ska jag fixa bums.

Agnes i Lund: Det där med bredden på textraderna är knepigt, tycker jag. I den förra mallen var raderna nästan för smala - och följaktigen blev texterna desto längre. Att behöva scrolla för mycket är inte heller så bekvämt. Men visst har du rätt i att när textraden är för lång försvåras läsbarheten. Jag är faktiskt lite kluven. Men jag testar så här ett tag.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Lyran: Du skriver att bilden är större än rutan för den. Vilken ruta? (Jag får nästan ringa till dig för att få handledning per telefon ;-P

Anonym sa...

Stilrent och snyggt! Men om du skriver längre inlägg blir raderna sååå långa. Snyggt med alla böckerna högst upp = )
mvh ewa

Anonym sa...

Mycket stilrent och fräscht! Det är stor text - kanske lite för stor. Eller så saknar jag bara en liten höger och vänster marginal Det skulle så att säga rama in din blog och åtminstone för mig öka läsvänligheten.

Tack annars för ett mycket intressant och trivsamt innehåll!!!