lördag, november 07, 2009

Läser på uppdrag :-P

Är just nu helt försjunken i läsningen av kroatiskan Dubravka Ugresics roman Baba Jaga la ett ägg eftersom jag ska "testrecensera" den åt lokaltidningen. Boken kommer ut den 13 november och min deadline för recensionen är den 15:e. Om jag lyckas kommer jag (hoppas jag) att bli freelancerecensent åt EK vilket skulle betyda jättemycket för en hobbybokbloggare som jag. Gissa om jag läser noggrannare än nånsin förut! Samtidigt undrar jag om mitt östeuropeiska/slaviska ursprung gör läsningen och förståelsen av berättelsen enklare men ett efterföljande recenserande utifrån ett svenskt perspektiv svårare. Jag har en vag känsla av att kulturarvet möjligen är av betydelse i det här fallet. (Dessutom utspelar sig en del av boken i Tjeckien.) Kanske kommer jag att skriva ett längre inlägg på tema "läsarperspektiv och kulturarv". I mån av tid som jag just nu lider brist på.