måndag, november 30, 2009

Jorden runt resan - Afrika

Tyvärr lyckades jag inte leva upp till ambitionen att läsa alla tre böckerna på Afrika-listan: Allt går sönder av Chinua Achebe från Nigeria, Min sons historia av Nadine Gordimer från Sydafrika och Utvandringens tid av Tayeb Salih från Sudan.

Med Utvandringens tid gick det som det gick medan jag fortfarande håller på med Min sons historia. Läsningen av den skrider sakta, men säkert, fram. Jag tycker om Gordimers roman, det gör jag verkligen. Det är bara det att november inte är någon höjdartid för mig att läsa. Den tredje boken, Allt går sönder, kommer jag läsa vid ett senare tillfälle. Den lockar mig men får ge sig till tåls med att bli läst. Å andra sidan har jag en tidigare läst roman på Afrika-kontot: En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie (läs gärna min recension) som tveklöst är en av de bästa böckerna jag läst över huvud taget. Någonsin.

Jag måste också bestämma mig om jag vill göra det planerade uppehållet i Västeuropa innan jag återvänder till Sverige från Jorden runt resan, eller om jag reser direkt hem från Afrika.