söndag, november 29, 2009

Första advent

Nu är det jul igen, det går inte att förneka, almanackan talar ett tydligt språk. Det är dags att tända det första adventsljuset och dricka glögg, fast jag så sent som igår plockade sommarblommor i trädgården, vilket kändes minst sagt märkligt. Julstjärnor i fönstret och sommarblommor i vasen på köksbordet är ingen naturlig kombination, men fint på sitt lite udda vis.

För att piska upp julstämningen lite extra här på bloggen har jag bestämt mig för att den 1 december köra igång Bokmanias Julkalender. Varje morgon fram till julafton "öppnas en lucka" i form av ett (kort) blogginlägg om högt och långt, tänkvärt och lekfullt. Lite bokgodis att smaska på. Blogginläggen i julkalendern kommer självklart att vara bok-, läs- eller litteraturrelaterade, även om kopplingen i vissa fall kan vara rätt så diffus.

4 kommentarer:

Sofie B-C sa...

Kul ide med advenskalender!

Bokomaten.. sa...

Hoho, vad roligt, jag var i valet och kvalet om jag skulle ha en kalender i år också (haft tidigare år) men kände mig lite sporrad nu när jag såg att du också har en. Så då är det väl bara att köra på.:-)

jenny sa...

Äntligen en adventskalender i min smak, ngt att se fram emot varje dag-kul!

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Sofie och Jenny: Hoppas ni kommer att gilla min gott-och-blandat-julkalender.

Bokomaten: Det är bara tuta och köra. Vad har du för idé? Ska så klart titta förbi.