söndag, oktober 18, 2009

Idag ska det bli riktigt roligt!

Varför det? Jo, för på eftermiddag jag ska gå på Litterärt Gästabud och lyssna på ett antal just nu aktuella författare. Det är Monika Fagerholm, Anneli Jordahl, Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, Peter LeMarc, Kjell Westö och Marie-Chantal Long (barnboksförfattare) som kommer att tala om sina senaste böcker och sitt författarskap. Förutom det blir det förfriskningar, mingel, bokförsäljning och signering.

Anneli Jordahl träffade jag på Bokmässan och fick hennes bok Jag skulle vara din hund om jag bara finge vara i din närhet signerad och sedan, när jag läste den, tyckte jag mycket om den. Så nu ser jag fram emot att höra henne berätta mer om varför hon ville skriva om Ellen Key och hur skrivandet gick till.

Min svaghet : Jag gillar att få böcker signerade :-)

Monika Fagerholm och Kjell Westö, dessa två finlandssvenska storheter, har jag ännu inte läst någonting av och hoppas att bli rejält inspirerad. Här känner jag att jag har en lucka som borde fyllas...

Deckarsuccén Hypnotisören av Lars Kepler (paret Ahndoril) läste jag i somras och det blir intressant att lyssna på författarparet, framförallt för att de även har kommit ut med varsin roman i höst.

Klockan 16 är det dags! Sedan blir det fem timmar i bokrus.

4 kommentarer:

Fru E sa...

Åh, låter som en fantastisk eftermiddag! Själv ska jag på bio! :-)

Kurt sa...

Du får hoppas att Alexandra Coelho Ahndoril & Alexander Ahndoril talar om något annat än (den pinsamma) bagatellen Hypnotisören. Deras egna böcker är mycket bättre än deras fuskande i deckargenren.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Kurt: Så här i efterhand (det är redan tisdag kväll) kan jag säga att Ahndorils pratade om sina "egna" böcker också, inte bara om Hypnotisören - som jag för övrigt inte alls är entusiastisk över. Annars tror jag att böcker under namnet Ahndoril kommer att nå ut till betydligt fler läsare nu efter Kepler-grejen. Och det är bra.

Anonym sa...

Jag gillade verkligen Hypnotisören och förstår inte varför man måste ställa en genre mot en annan. Hypnotisören är en häftig spänningsbok - den försöker inte vara något mer. Jag är säker på att parets andra böcker har andra kvaliteter, men de är säkert inte lika underhållande ...

/Sigvard