söndag, oktober 18, 2009

Idag ska det bli riktigt roligt!

Varför det? Jo, för på eftermiddag jag ska gå på Litterärt Gästabud och lyssna på ett antal just nu aktuella författare. Det är Monika Fagerholm, Anneli Jordahl, Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, Peter LeMarc, Kjell Westö och Marie-Chantal Long (barnboksförfattare) som kommer att tala om sina senaste böcker och sitt författarskap. Förutom det blir det förfriskningar, mingel, bokförsäljning och signering.

Anneli Jordahl träffade jag på Bokmässan och fick hennes bok Jag skulle vara din hund om jag bara finge vara i din närhet signerad och sedan, när jag läste den, tyckte jag mycket om den. Så nu ser jag fram emot att höra henne berätta mer om varför hon ville skriva om Ellen Key och hur skrivandet gick till.

Min svaghet : Jag gillar att få böcker signerade :-)

Monika Fagerholm och Kjell Westö, dessa två finlandssvenska storheter, har jag ännu inte läst någonting av och hoppas att bli rejält inspirerad. Här känner jag att jag har en lucka som borde fyllas...

Deckarsuccén Hypnotisören av Lars Kepler (paret Ahndoril) läste jag i somras och det blir intressant att lyssna på författarparet, framförallt för att de även har kommit ut med varsin roman i höst.

Klockan 16 är det dags! Sedan blir det fem timmar i bokrus.