torsdag, oktober 29, 2009

Bokbeståndet växer

Det var lite dåligt med bloggtid de senaste dagarna så det är först nu jag kan visa mina nyaste loppisfynd. I lördags köpte jag två Nobelpristagare (Hemingway, Gordimer), två jubilerande klassiker (Orwell, Jerome), en svensk med kvalitetsstämpel (Johansson) och en internationell bestsäljare (Schlink) för endast 34 kronor. Schlinks Högläsaren har jag redan läst, men vill läsa igen så det är bra att ha boken till hands. Den gröna boken nederst i högen är Tre män i en båt av Jerome K. Jerome och jag kommer att recensera den snart. Vansinnigt rolig med sina 120 år på nacken. Orwells 1984 konstaterades redan vara ett måste och de övriga titlarna är helt enkelt bra att ha/läsa.Men som om det inte räckte med att komma hem dragandes på loppisböcker, kompletterade jag bokkassen med ett par nya böcker från Kulturbutiken som har en bokhandel i stan - Bolaños De vilda detektiverna i pocket och Idag hade jag helst inte velat träffa mig själv av Herta Müller. Mmmmmmm.....

De två understa böckerna är recensionsexemplar: Baba Jaga la ett ägg av Dubravka Ugresic (ska bli mycket spännande att läsa) samt Undersökningen av Kristina Hultman (vi är nog fler som har fått boken, inte sant).

Tio nya böcker i bokhyllan på sex dagar... Hm, den takten klarar man inte i längden är jag rädd.