söndag, september 27, 2009

Utlottning av böcker NU!!!

Alldeles nyss recenserade jag Bodil Malmstens senaste bok De från norr kommande leoparderna och nu har du chansen att vinna den boken. Tre personer kan vinna var sitt exemplar. Så passa på!

Så här går det till att vara med i Bokmanias utlottning av De från norr kommande leoparderna:

1) Skriv en motivering till varför just du skulle vilja vinna/vara rätt person att vinna Bodil Malmstens tredje loggbok De från norr kommande leoparderna. Använd kommentarfunktionen. Utlottningen är öppen t.o.m 2009-10-02.

2) Jag är en enväldig domare som utser de tre vinnarna.

3) Vinnarna publiceras i ett nytt inlägg här på Bokmania söndagen den 4 oktober. Vinnarna blir ombedda att mejla mig sina adresser. (Glöm inte att kolla om du har vunnit.)

4) Böckerna skickas till vinnarna v. 41.

20 kommentarer:

Desirée sa...

Hej!
Jag skulle vilja vinna en bra och ganska snabbläst bok, eftersom jag just nu måste plugga så oerhört mycket. Just nu består mitt program av juridik, som gör att man måste läsa mycket tråkiga saker väldigt mycket. Men eftersom jag inte vill döda min läslust helt skulle jag helt klart vila vinna en mysig bok.Dessutom har jag aldrig läst någon bok av Bodil, vilket man nog bör ha gjort!

Lyran sa...

Jag har inte heller läst något av Bodil och är mycket nyfiken på hennes författarskap! Dessutom jag jag inget att läsa -- neeej nu lurades jag allt :-)

Anonym sa...

Kvinnorna runt mig (min fru, min mamma m.fl.) har alla läst Bodil, men inte jag. Får jag möjligheten genom en egen bok så kommer jag definitivt ta chansen att läsa den. Titeln låter dessutom lika spännande som något som min lille son brukar bläddra i.

Torbjörn S.

enAnnan sa...

Åh jag vill vinna!!
Jag älskar Bodil Malmsten och har läst allt av henne. Men äger desto minde, p g a ekonomin som vanligt. Nuförtiden lånar jag mest mina egna böcker, för att kunna köpa böcker till sönerna istället. På något sätt känns det viktigare.

Ha en trevlig vecka! Anna

Carina (Bokbiten) sa...

Jag har aldrig läst någonting av Bodil Malmsten men det känns som att hon fattas i "mitt inre bibliotek".

Kerstin sa...

Jag har inte läst något av Bodil Malmsten, men hon är en av de författare jag är nyfiken på. Dessutom litar jag på ditt omdöme =) Jag har ofta hittat tips på böcker som jag annars inte skulle ha valt här på din blogg. Bla Irene Nemirovskys Ensamhetens vin och Anita Nairs Kvinnor på ett tåg.
//Kerstin

Yvadhe sa...

Hej! Jag vill gärna vinna Bodil Malmstens bok... Hon är från Jämtland liksom jag så därför skulle det vara roligt men jag tycker också att hon är en intressant person. Dessutom, har jag inte läst något av henne så det är väl på tiden:=))

Tekoppen sa...

Jag har hittills älskat allt jag har läst av Malmstens hand, men ändå har jag - av oförklarliga och alldeles oförlåtliga skäl - låtit stora hål bestå i min Bodil-belästhet. Till exempel har jag inte ens bläddrat i bloggböckerna. Det skäms jag helhjärtat för, särskilt eftersom jag tror mig veta de vore något för mig. Att få "De från norr kommande leoparderna" nedtrillande i brevlådan av en så här trevlig anledning skulle stimulera min läsning å det starkaste och göra att den efterlängtade genomläsningen av alla Bodil Malmstens hägrande verk äntligen blev verklighet.

evamar - tävlingsblogg sa...

Om jag vinner blir den här boken en present åt min mamma som ÄLSKAR Bodil Malmstens kåserier i nån veckotidning och allt som oftast ringer och läser upp dem. Själv är jag ganska sval, om sanningen ska fram.

Jag har länkat i tävlingsbloggen:

http://evamar.blogg.se/2009/september/bok-2-oktober.html

Anonym sa...

Den här boken skulle passa toppen till min faster, eller till min "låtsas-mamma" som jag kallade henne när jag var yngre.
Hon har alltid ställt upp för mig, hjälpt mig och varit som en härlig vän till mig!
Nu ska jag hålla mina tummar.
Hälsningar santtu_nyberg@hotmail.com.

Jesper Festin sa...

Efter att nyligen ha läst "Priset på vatten i Finistère" under en kurs på litteraturvetenskapen och genast märkt hur en önskan att införliva mer Malmstensk prosa i mitt litterära medvetande slagit rot hos mig vore det oerhört lägligt att vinna ett exemplar av den här boken!

Tova sa...

Hej! Min blygsamma lilla motivering är helt enkelt att jag är gravid och kommer få rätt mycket tid att slå ihjäl under hösten, innan min lilla bebis kommer. DÅ ska jag plöja igenom alla böcker jag haft på min "måste läsa"-lista... Och Bodil Malmsten har alltid hört hemma där. Hon verkar ha så kloka funderingar om tillvaron och våra livsvillkor, och vad kan passa bättre att filosofera över i höstmörkret ;)

Jessica (ord och inga visor) sa...

Snart är det vinter och då behöver jag en dos Frankrike, sarkasm och annan människas vardag i mitt blodomlopp. Dessutom har jag de tidigare två loggböckerna snyggt skimrande i bokhyllan - fattas bara trean. Om jag vinner gör jag en Bodil-raid och läser dem alla på rad efter varandra.

jessie sa...

Åh jag vill gärna vara med och tävla! =) Jag skulle vilja vinna för att jag älskar att läsa och skulle så gärna vilja ha en bra bok att läsa nu när jag snart ska åka i väg. Har aldrig läst någon av Bodil Malmstens böcker men jag skulle så gärna vilja då jag har hört från min vännina att hon skriver mycket bra! =)

Har länkat till tävlingen i min blogg här: http://jessiestavlingsblogg.blogg.se/2009/september/vinn-boken-de-fran-norr-kommande-leoparderna.html#comment

Och här är min mailadress: Jesssica.blogg@hotmail.com

Ha det så bra!
/Jessica

Julia sa...

jag vill vara med och tävla! om jag vinner ska jag ge boken till min mamma :) juliaberg@hotmail.com

Anonym sa...

Jag är självklart med och tävlar. Jag är ett big fan av Bodil Malmsten, älskar hennes kåserier och betraktelser från Frankrike. Men jag skulle faktiskt inte behålla boken själv utan ge dem som present till min mamma, som har övriga i serien, på hennes födelsedag i slutet av oktober (och sedan låna den såklart=)). Min mailadress:jessicabrannstrom@spray.se

Annas tävlingsblogg sa...

Jag har tipsat om din utlottning här

http://molnboanna.blogg.se/2009/october/vinn-en-bok.html

Filip sa...

Jag skulle vilja vinna av den enkla anledningen att jag alltid upptäcker såna här erbjudanden/möjligheter försent...

/Filip

Kersti sa...

Och så såg jag detta försent. Men hon är en av mina favoritförfattare. Och boken fattas mig samt att titeln härrör från en annan av mina favoriter Werner Aspenström som följt mig sedan tidig ungdom. I hans dikt Den ni väntar passerar inte förstäderna finns den rad som Bodil Malmsten använt som titel på sin bok. Jag gillar när saker möts när de liksom krokar i varandra. Men inser att jag får ta och köpa boken själv.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Roligt att så många ville ha sin del av Bodil-kakan.

Här presenteras vinnarna:

http://www.bokmania.net/2009/10/de-tre-som-vinner-bodil-malmstens.html