söndag, september 13, 2009

Jorden runt resan - Oceanien och Västindien

Bokmania gjorde reseuppehåll på jorden runt resan i augusti, det blev ingen tripp till Oceanien, främst för att böckerna på kartan inte lockade, medan andra titlar utanför reskartan hade gjort det i stället. Jag har, så att säga, befunnit mig någon annanstans i den bokliga världen.

Men nu är det september och jorden runt resan fortsätter, denna gång till Västindien. Gabriel García Márquez ska jag läsa vid ett annat tillfälle, nu har jag mest varit nyfiken på Roberto Bolaño och hans Om natten i Chile. Maryse Condés roman Färden genom mangroven har jag läst och recenserat tidigare.

Recensionen av Bolaños Om natten i Chile finns redan i mitt huvud då boken sedan ett par timmar tillbaka är utläst.PS. 090914: Nu är recensionen av Om natten i Chile färdig.

2 kommentarer:

Pumita sa...

Hej! Har följt din blogg ett tag och uppskattar den väldigt mycket. Kan det bero på att jag gillar samma sorts böcker... ;) Inte alltid men ofta. Jag tyckte mycket om Färden genom mangroven och är precis som du osäker på om jag tolkade mysteriet på rätt sätt. Men det kanske är en del av tjusningen med den boken. Ser framemot att få veta vad du tyckte om Bolaño.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Hej Pumita, jag är glad att du hittade hit!