söndag, september 20, 2009

Bokmania besöker Bokmässan

På lördag den 26:e besöker jag Bokmässan, för första gången. Har redan resfeber!!! Tyvärr kommer jag inte att ha tid med något semianarium, men det gör inget. Bara att få gå runt och njuta av atmosfären kommer att kännas som julafton. Och allt talar för att det blir en bokkomadag av rang: Sammanlagt sex restimmar på tåget fyllda av läsning plus fem timmar på själva Bokmässan. Voinevoine, så kul det ska bli!

Närmast gäller det att göra upp en noggrann plan för besköket. Några bra tips?

9 kommentarer:

Fru E sa...

Jag ska också dit! På torsdag med jobbet och på söndag med familjen! *längtar* Mitt tips är att kolla monterprogrammet. I montrarna händer en massa kul och ett bra alternativ om man inte ska gå på (mini)seminarier. Ha så skoj!

Magix Bokbabbel sa...

Åh, jag är avundsjuk, det kommer att bli en fin dag!

Ja, kolla monterprogrammen! Ta på dig bra skor och ha med en massa kontanter - de tar inte kort i alla montrar och kön till bankomaten är LÅNG!

Njut - och rapportera efteråt! :)

Lyran sa...

Vi mailas och ser om vi inte kan träffas :-)

Vixxtoria sa...

Skorna håller jag med om. Och kontanter var ett bra tips från Magix. Jag tipsar om vattenflaska (det är varmt och mycket folk och lååååång kö till alla förfriskningar), och ryggsäck, för man blir trött i armarna av att bära alla böcker.

Tyvärr kommer jag inte att kunna åka i år, och det grämer mig något enormt.

Victor Estby sa...

För första gången sedan 2001 ska jag inte dit. Kontanttipset var klokt. Bankomatkön är hopplös. Och att kolla monterprogrammen direkt så att man kan pricka in det man vill se. Författarförbundets scen brukar bjuda på bra framträdanden exempelvis. Det kan också vara klokt att inte handla för många böcker tidigt på dagen, utan istället vänta så länge som möjligt med det. På så vis undviker man onödigt kånkande. Ett tips är också att besöka skybaren. En av mässans höjdpunkter, så att säga.

Vixxtoria sa...

Men nej, jag kan inte hålla med Victor Estby här ovan. Tvärtom ska man köpa allt nästan så fort man ser det (om det inte är någon sån där jättepopulär bok som finns överallt). Det brukar vara väldigt svårt att hitta tillbaks till rätt monter där man såg något kul.

Men ett annat tips är faktiskt att kolla när författarna ska signera eller när de pratar hos förlag och bokhandlar, eller intervjuas av radio till exempel. Om man nu inte kan elller vill eller hinner gå på seminarium kan man ändå få lite guldkorn på så sätt.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Vilka värdefulla praktiska tips ni har delat med er av, tack ska ni ha. Nu vet jag vad jag ska tänka på.

jenny sa...

Vad kul att du ska till mässan! För mig blir detta sjunde besöket- och det är lika kul varje år. Jag har kommit fram till att det är seminarierna som är guldkornen, men smakar det så kostar det-seminariekorten är dyra...
Men även att bara insupa atmosfären och flanera bland alla montrar(missa inte monterprogramkatalogen, där finns massa roligt!)är jättetrevligt det också. Ha det så kul i bokvimlet!

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Två dagar kvar!!!! Jipiiiii.