onsdag, september 30, 2009

Bokkul på gång!

Som tur är så finns det ett bokliv även efter Bokmässan och därmed nya kuligheter att se fram emot i boksammanhang.

Först ska jag gå på Litterärt Gästabud (ingen hemsida finns, konstigt nog) som för 20:e gången anordnas i Eskilstuna. Har just lyckats få tag på en biljett. Gästabudet den 18 oktober innebär en helkväll med höstboksaktuella författare som läser och berättar om sina böcker och sig själva: Kjell Westö, Peter LeMarc, Alexander Ahndoril, Alexandra Coelho Ahndoril, Anneli Jordahl, Monika Fagerholm samt Eskilstunas egna barnboksförfattare Marie-Chantal Long. God mat (förhoppningsvis) och ett glas vin ingår i biljettpriset. Och boksignering, så klart.

Sörmlands Litterära caféer har också dragit igång nu, vilket betyder att man kan träffa tio olika författare på olika platser i länet, bland andra Anna Jörgensdotter, Björn Hellberg, Gerda Anti, Johan Theorin, Martina Haag eller Roslund & Hellström.

I november (13-14/11) är det också återigen dags för Bokmässa i Örebro som jag gärna vill besöka, tror jag. Ska bestämma mig när jag har läst programmet lite närmare, men det verkar som att bl.a. Trude Marstein och Håkan Nesser ska närvara.

Någon gång under senhösten ska nobelpristagaren i litteratur Jean-Marie Gustave Le Clézio till Bokens Stad i Mellösa, vilket jag absolut inte vill missa!

Och igår blev det slutligen klart att jag och mina bokkompisar från Litterära klubben (så heter bokcirkeln som jag är med i) ska åka på Litterär Båtsalong den 18 mars 2010. Närvarande författare: paret Ahndoril alias Lars Kepler, P O Enquist, P A Erkelius, Monika Fagerholm, Jonas Karlsson och Carina Rydberg. Det ska bli himla kul att åka hela bokcirkelgänget - och för att alla ska se att vi är ett gäng så kom tjejerna på idén att låta trycka t-shirtar med "Bokmania" på. Haha, inte protesterar jag mot sånt, inte...

Är inte det kul så säg!