tisdag, juli 21, 2009

"Min bokhylla" - ny artikelserie i SvD

Vi som gillar böcker lider säkert av samma åkomma allihop, nämligen tvångsbeteendet att "kartlägga" folks bokhyllor när vi är på besök hos någon. Vi liksom dras till bokhyllorna, det är en osynlig kraft som sätts i rörelse och den är mycket svår att stå emot. Det brukar vara så för mig i alla fall, bäst att erkänna det. Och du? Känner du igen dig?

Därför glädjer jag mig åt SvD:s nya artikelserie Min bokhylla. Få se kändisarnas och viktigpetternas bokhyllor. Först ut är kulturminnistern Lena Adelsohn Liljeeroth. På frågan om det är viktigt med välfyllda bokhyllor svarar hon så här: "Välfyllda behöver de inte vara, man kan ju låna böcker. Men för mig skulle det kännas väldigt konstigt att inte ha böcker. Det är lite som att själen skulle försvinna ut genom dörren om det skulle vara tomt här."

3 kommentarer:

Tekoppen sa...

När jag läste artikeln fastnade jag mest för vilken stor vikt hon lade vid Strindbergs samlade verk, hon verkade väldigt stolt över att ha dem och nämnde dem flera gånger. Hade varit intressant att höra mer om hennes relation till Herr S.

Lyran sa...

Visst snokar jag i folks bokhyllor, läsvanor säger så mycket om en person :-D

Amoroso sa...

Oja det snokas friskt här också!