onsdag, juli 08, 2009

Kulturfyran om sommarläsning

Kulturbloggen har kommit med en sommarfyra och här kommer mina svar:

1. Vad läser du just nu?
Den här veckan satsar jag på korta böcker. I går var det Långsamheten av Kundera, idag Om godheten av Kyrklund och i morgon blir det nog Okunnigheten av Kundera (igen). Samtidigt håller jag fortfarande på med tegelstenen Sylvia Plaths Dagböcker, men den intar jag endast i små portioner förlagda över en ansenlig tidsrymd.

2. Vilken är nästa bok du ska läsa?
Efter kortisarna blir det Bittert arv av Kiran Desai . Tror jag.

3 Vilken låt lyssnar du mest på nu?
Jag lyssnar inte på låtar. I min mp3-spelare har jag P1:s Bibliotek med en massa gamla avsnitt som jag missat eller årets utvalda sommarpratare.

4. Har du sett någon film i sommar?
Ja, men har redan glömt vad den hette. Den gick på tv häromdagen och handlade om en flicka, en val och om traditionell tro på Nya Zeeland. Det var en fin och gripande film. Annars funderar jag på att hyra Gomorra. Förresten har jag sett Försoning också, minns jag nu.