fredag, juli 24, 2009

Jorden runt resan - Asien

I juli går Jorden runt resan på 8 böcker till Asien och jag har planerat att göra två anhalter inom resans ram - en i Indien med Kiran Desais Bittert arv (som jag redan har läst men ännu inte recenserat) och en i Japan med Norwegian Wood av Haruki Murakami. Resmålet Kina sparar jag till ett senare tillfälle, En ensam människas bibel av Gao Xingjian står i bokhyllan och väntar, springer inte bort.

3 kommentarer:

agnes i Lund sa...

Har just läst Bittert arv parallellt med Den vita tigern. Kompletterar varandra väldigt bra. Kom man till Indien - vilket nopg lär dröja - skulle man se allt med andra ögon.

violen sa...

Bokmania: Jag har läst alla böckerna i juli, bra alla tre måste jag säga. Länkar till reflektion på min sida men kanske jag avslöjar en hel del iofs......så de du inte läst kanske du ska ta det lugnt att läsa om.......:-)

agnes i Lund: Ska läsa Den vita tigern oxå hade jag tänkt.......:-)

Anonym sa...

Norwegian Wood läste jag för litet sen - romantisk men absolut inte sentimental. Fräsch. Handlar om studenter i Tokyo de spännande åren i slutet av 60-talet. Med den boken försäkrade sig Murakami om en plats i många japanska ungdomars hjärtan. Nästan litet en japansk "Jack". Jag tyckte så mycket om den!

- Jag kom att tänka på Kawabatas "Tusen tranor". Den handlar också om ett ungt kärlekspar i en brytningtid. Den skrevs 1958 - faktiskt bara 10 år innan händelserna i N.W., ändå är allt så otroligt annorlunda.