fredag, juni 05, 2009

Tjeckien nästa

Resväskan är packad, passet, pengarna och flygbiljetten ligger i handväskan. I morgon bitti bär det av till familjen i Tjeckien. Tio dagar utan dator, hänvisad till internetcaféer man råkar gå förbi - under förutsättning att man står ut med att folk röker som skorstenar där inne. Usch. Nu kommer mitt bloggberoende att sättas på prov, haha. Ett ställe jag längtar till är bokkaffét i Brno, det är mysigt. En stor bokhandel kombinerad med café, med rökförbud. Om jag kan tillbringa många timmar där? Gissa! Tur att de inte har datorer med internetuppkoppling, för då skulle jag antagligen "bo" där. Nej, jag skojar. Så illa är det ändå inte. Intalar jag mig åtminstone.

Eftersom jag tänkte att det vore trevligt att lyssna på mp3-böcker under resan skaffade jag nyligen en iPod och lånade en mp3-bok från biblioteket samt köpte en mp3-bok från AdLibris. Biblioteksboken hamnade på fel ställe i iPoden, vilket innebär att apparaten inte kommer ihåg på vilket ställe man slutat att lyssna och börjar från början av spåret varje gång. Ganska värdelöst! Filen från AdLibris gick inte alls att ladda ner så jag var tvungen att reklamera och begära pengarna tillbaka. Värdelöst! Det också. Vad ska jag med iPoden till nu då? Är besviken.

Tur att pocketböckerna är osvikliga vänner. De här två ska följa med mig och förgylla min tillvaro på bussar, flyg, tåg och spårvagnar:Omfångsrika Dagböcker av Sylvia Plath får vackert stanna hemma och vänta tills jag är tillbaka.