måndag, maj 18, 2009

Paul & Siri

Tack vare Bokhora fick jag nys om en jättetrevlig intervju med Paul Auster där han berättar lite om sig själv och sitt skrivande. Intervjun är inspelad i hans hem i Park Slope i Brooklin. Eftersom han är gift med Siri Hustvedt är det även hennes hem man ser i videon. Ett sånt vardagsrum/bibliotek går inte av för hackor!

Och som av en händelse finns det ett reportage om Siri och Park Slope i nya numret av ViLäser. Park Slope är kvarteret där många kända författare bor. Vilket trevligt sammanträffande, tycker jag.

Av Siri har jag bara läst Vad jag älskade. Sorgesång har jag kvar, troligen till sommaren. Av Paul har jag ännu inte läst någonting alls, men förstår att det är ett stort minus. Luckan måste fyllas snarast möjligt. Vilken bok av Paul Auster ska jag börja med?