lördag, maj 09, 2009

Mera positivt bokmissbruk

Jag tror knappt själv att det är sant - 55 kronor har jag betalat för de här tio böckerna på Pingstkyrkans loppis idag. Det är så man nästan blir religiös. Nä, kanske inte riktigt ändå, men saligt smålycklig var jag när jag gick därifrån, det måste jag erkänna. Mer begagnade böcker åt folket (i det här fallet mig), mer positivt bokmissbruk!

Dessa böcker har jag fyndat idag, samt motivering:

Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg (Måste läsa om den nu när jag köpte För Lydia.)

Gäst hos overkligheten och Bödeln av Pär Lagerkvist (Har inte läst dem, måste åtgärdas.)

De blåaste ögonen och Älskade av Toni Morrison (Den första har jag läst förut och gillat mycket, den andra blir ny för mig. En nobelpristagare är alltid bra att ha.)

De kanske lämpade av Peter Høeg (En fantastisk bok som jag vill äga och läsa igen så småningom. Guillous Ondskan kan slänga sig i väggen i jämförelse med den här.)

Kärlek i kolerans tid av Gabriel García Márquez (En nobelpristagare som jag ännu inte har läst.)

Andarnas hus av Isabel Allende (Filmen är en av mina favoritfilmer, dags att läsa boken.)

Sjöfartsnytt av E. Annie Proulx (Alla lovsjunger Proulx, vill väldigt mycket bekannta mig med henne. Har sett filmen.)

Svekets sommar av Hong Ying (Ett spontant fynd. Boken handlar om en ung kvinnas sexuella frigörelse och politiska uppvaknande i Kina efter massakern på Himmelska Fridens torg. Boken är förbjuden i Kina.)

Citruslunden av Nomi Eve (Också ett spontant fynd. Har för mig att jag hörde en del positiva saker om boken när den kom för ett tag sedan. En släktkrönika som spänner över tvåhundra år i Jerusalem.)