fredag, maj 22, 2009

I mars 2010 ska jag på Litterär båtsalong

I onsdags träffades vi i min bokcirkel, s.k. Litterära klubben. Det var Hjärtdjur vi diskuterade och samtalet kretsade mycket kring symboliken i romanen (recension). Måste jag tydliggöra att det var spännande och roligt? Tillsammans lyckades vi göra en ganska bra analys, men att återge något av diskussionen orkar jag inte. Inlägget skulle bli alldeles för låååååååångt. Dessutom finns det en helt annan anledning till just det här inlägget. Nämligen att jag och mina kompisar från Litterära klubben ska åka på bokkryssning till Åbo den 18 mars nästa år. Jippiiii!

I annonsen står det bl.a. att läsa följande: "Du går ombord. Du äter en god middag. Får ett gott vin till. Kaffe och en konjagare. Somnar snabbt. Susar skönt. Vaknar i Åbo hamn och äter en fantastisk frukost medan fartyget sätter fart mot Stockholm. Och efter frukost får du lyssna till några författare som berättar om sina verk, läser ur dem, roar dig, upplyser dig, tänder dig, ruskar om din själ. En väl etablerad, en debutant, en mordmakare, en poet... Sedan är det dags för lunch. En vinskvätt där också. Skärgården glider lugnt förbi. Du tar en tur till taxfree. Och så! Dags för ytterligare några författare!"

Låter inte det härligt? Vi har preliminärt anmält oss, allihop, fast priset än så länge är en överraskning. Vilka författarna är är inte heller fastspikat än. Hoppas det inte blir för dyrt. Någon bokbloggare som också funderar på att ta en boktripp till Åbo nästa vår? Anmälan görs här.