torsdag, maj 07, 2009

Gårdagens bokfynd

Jag är mycket nöjd med mitt bokfynd från igår då jag besökte stadens enda antikvariat. Och visst var jag tvungen att hålla mig i skinnet för att inte plocka på mig ännu fler böcker! Men jag är i gott sällskap. Skönt att veta att fler bookaholics trampar på denna jord. Finns det någon stödförening för sådanna som vi? Anonyma Bokmissbrukare eller nåt i den stilen? Skicka gärna anmälningsblankett. Fast å andra sidan, jag är inte säker på att jag vill bli botad.

8 kommentarer:

Anna S sa...

Men det som är så fantastiskt med att handla böcker på antikvariat är att man kan inbilla sig att man liksom gör en god gärning. För att man handlar begagnat/klimatsmart och för att man hjälper de små antikvariaten att överleva... :)

Bai sa...

Eg vil gjerne behalde mitt bokmisbruk i alle fall.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Anna S: Haha, har helt glömt miljöaspekten. Bra argument, tack.
Bai: Hur ska du bära dig åt? Befarar att vår åkomma är obotlig.

läsdagboken, camilla sa...

aha! noterar att en av böckerna är från det eminenta bokåret 1973 : )

Anonym sa...

Jag blir så inspirerad - kanske ska man ta en tur till stan´s enda antikvarat på lördag.

För Lydia är strålande (Liksom "Den allvarsamma leken") Glaskupan läste jag som ung - man kanske skulle ta och titta på den igen.

Åtreranvändning av böcker är ju en fantastisk idé. De duger så länge de håller ihop. För ett antal år sedan sålde jag en stor del av mina pocketböcker på en loppmarknad - det var hur kul som helst. Många jättebra diskussioner vid bokbordet. Välgörande ändamål. Mycket bra idé. Det blev plötsligt plats för fler böcker i bokhyllan!

enAnnan sa...

Åh vilka fynd!

Sedan håller jag med om att det är en härlig åkomma vi har, ett kärt nöje att se att-läsa-högen växa, det är ju inget som stressar i allafall, då stressar det snarare att inte ha något att läsa.. ;)

Och återanvänding är ju som sagt bra och sparar både miljö och plånbok. Så du gjorde bara bra saker tycker jag

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Oj, här får jag så mycket uppmuntran att jag nästan vill rusa tillbaka till antikvariatet redan idag och köpa det jag lämnade kvar ;-P

Lyran sa...

Jag kan också tänka mig att göra en god gärning idag ;-D