torsdag, maj 21, 2009

Tråkiga böcker

Smaken är som bekannt som baken, det vill säga delad, men jag vågar mig på en kvalificerad gissning att böckerna som jag för närvarande vaknar och somnar till (alldeles för ofta) hamnar under rubriken tråkiga för de allra flesta. Fonetik är en vetenskap vars innersta väsen förblir nog dold för mig hur mycket jag än pluggar. De här två böckerna är riktigt elaka rackare. Envetet hindrar de mig från allt kul så som romanläsning och bloggande. Men jag är tapper. Tentamen är på tisdag, sedan blir det andra bullar. Böcker, alltså.

6 kommentarer:

Jenny B sa...

Oj då! Lycka till på tentan! Jag tror att jag kommer att få fördjupa mig i samma ämne i höst, fast då speciellt inriktat för ryska. Och där har jag också en tenta kvar nästa vecka...

En bok om dagen sa...

Ajaj, jag känner så väl igen den där Allmän och svensk fonetik... Den tar andrapriset efter Ljung/Ohlanders Allmän grammatik som vinner förstaplatsen på det sanslöst trista typsnittet (ganska exakt skrivmaskinstext med uttjänt färgband)... Innehållet i grammatikboken är däremot rätt kul.

Vixxtoria sa...

Oavsett om man tycker böckerna och/eller ämnet är tråkigt eller inte, så tycker jag själv att Engstrand får poäng för titeln Fonetik Light. ;-)

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Vixxtoria: Fonetik Light? Helt missvisande titel, haha. Man fattar ju ngenting. Fast det är väl det du menar ;-P

Paperback Lover sa...

Jag känner också igen den vänstra boken, den var väl ingen höjdare direkt. Dock har jag faktiskt haft användning för den i mitt jobb en och annan gång. (Jobbar med taligenkänning).

yanmaneee sa...

puma fenty
fitflops sale clearance
adidas stan smith women
nike air max 2019
kevin durant shoes
russell westbrook shoes
curry shoes
louboutin
michael kors purses
adidas nmd r1