söndag, april 19, 2009

Jorden runt på 8 böcker - min packning

Jag tillhör den människoskara som lider av resfeber så fort hon ska resa utsocknes, för att inte tala om en resa jorden runt. På bara 8 böcker dessutom! Snacka om stress, även om en positiv sådan.

Jag brukar planera, tänka igenom alla möjliga eventualiteter och jag börjar alltid packa i god tid. Så även nu. Här är bokbeställningen inför resan, med god reservmarginal: Herta Müller (Hjärtdjur), Alexandr Solzjenitsyn (En dag i Ivan Denisovitjs liv), Abraham B. Yehoshua (Kvinnan i Jerusalem), Gao Xingjian (Ensam människas Bibel), Haruki Murakami (Norwegian Wood), Roberto Bolaño (Om natten i Chile), Chinua Achebe (Allt går sönder), Tayeb Salih (Utvandringens tid) och Virginia Woolf (Mrs Dalloway).


Eftersom jag jag kan få för mig att ändra mig in i det sista lämnar jag inga garantier om att det är just dessa böcker som kommer att följa mig på färden. Men det är i alla fall böcker/författare som jag har varit nyfiken på ett bra tag nu, så visst kommer jag att läsa dem - nu eller senare. Sen har jag ju redan sagt att jag varken vill eller orkar följa jorden runt resan slaviskt, men att hoppa ombord på ett kryssningsfartyg och åka med någon vecka då och då kommer att bli skönt.

Förresten, är inte upplägget som gjort för en bokcirkel? Ska fråga mina tjejkompisar i "Litterära klubben" vad de anser om saken. Skulle bli kul om de ville följa med...