onsdag, april 01, 2009

En ska bort

Jag tänker testa en ny (bok)lek nu. Eller ny och ny, det är ett relativt begrepp, för alla vet ju vad leken "en ska bort" går ut på. Men eftersom den är ny här på Bokmania, så är den ny i det sammanhanget. Alltså: Tre av böckerna här nedan har något gemensamt, den fjärde passar inte in. Vilken av de är det som ska bort? Naturligtvis vill jag veta varför, så du måste motivera ditt svar. Lycka till! Tävlingen är öppen veckan ut.

7 kommentarer:

Tekoppen sa...

I alla fyra romanerna finns syskonrelationer, men Ragdes bok är den enda där syskonen är bröder istället för systrar.

snowflake sa...

Hm, jag hade tänkt svara att Borta med vinden ska bort för att där inte finns en syskonrelation, men jag kanske har glömt nån syster till Scarlett?

En bok om dagen sa...

Jag har bara läst Berlinerpopplarna och Borta med vinden, så jag gissar lite sådär i stil med vad Brasse (ja, i Fem myror...) skulle ha gjort om han hade varit den som gissar:
Berlinerpopplarna ska bort för den har inga människor på omslaget.

Nu kan ni börja kalla mig ytlig.
;-)

Bokmoster sa...

Tre europeiska författare och en icke, var min första tanke. Alltså ska Margaret Mitchell bort.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Härligt med olika resonemang, fortsätt bara!

Martina sa...

Tre moderna böcker och en historisk - då är det Borta med vinden som ska bort.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Hm, vad ska jag säga nu? Att alla vann? Ja, så är det. Alla ni vann! Det går nämligen inte att säga att någon av er har mer rätt än någon annan. Vi tänker olika. Lösningen som jag själv tänkte på var att "Borta med vinden" skulle bort eftersom där är syskonrelationen inte berättelsebärande.