onsdag, april 22, 2009

Boktipset.se - utan att fjäska

Man får ta det goda med det onda. Bokbloggar man - och vill synas och ha läsare - får man i viss mån stå ut med tanken att man, om man nu skulle hårddra det hela, understödjer vinstdrivande företag. Gratis. För det gör man ju. Varje gång man recenserar en bok på sin blogg gör man reklam åt ett bokförlag. Kostnadsfria recensionsexemplar ändrar inget, men det känns bättre.

När det gäller sidor som det nylanserade boktipset.se så håller jag fullständigt med pocketpocketpocket om att man ska förhålla sig kritiskt till det hela. Jag försöker. Även Kajsa hjälper mig att vara skeptisk.

Men likväl har jag skapat ett eget konto och öppnat Bokmanias bokhylla på boktipset.se. Jag vet redan nu att jag varken har lust eller tid att uppdatera min sida där regelbundet (annat än att betygsätta varje nyläst bok), men känner att medlemskapet där kan generera nya läsare till den här bloggen. Mina skäl till medlemskapet är således helt egoistiska. Precis som med Twitter, om jag ska vara ärlig.

Det primära för mig är trots allt att läsa bra böcker. I andra hand kommer att skriva om dem här på på Bokmania. Resten spelar inte så stor roll. (När det gäller böcker, inte livet i övrigt, så klart.)