lördag, april 18, 2009

Billy & bokgänget på plats

Äntligen är min bok- och läshörna klar, med alla böcker (förutom ordböcker) samlade. Det bästa är att jag kom fram till att jag uppenbarligen har för lite böcker, eftersom några av hyllorna just nu gapar tomma. Fast hur länge då?

Jag har sorterat enligt förljande huvudkategorier:

* Fackböcker så som konst, historia, geografi, trädgård, litteraturvetenskap, populär vetenskap och kockböcker för sig.

* Skönlitteratur (inbundna böcker) så som poesi, romaner och biografier för sig.

* Skönlitteratur i pocket för sig.

* Den ständigt föränderliga måste-läsa-så-snart-som-möjligt-högen för sig.

Jag har inte sorterat efter färg, inte ens pocketarna, eftersom det systemet gör att man inte hittar en bok lika enkelt plus att man måste splittra böcker av en och samma författare i de fall man har flera. Jag har valt att hålla mig till det "gamla tråkiga sättet" - nämligen alfabetisk ordning när det gäller skönlitteratur då det fungerar bäst, tycker jag.

Nu ser jag fram emot att efter ett dygns intensivt skruvande och boksläpande sätta mig ner i fåtöljen som även den inhandlades speciellt för ändamålet, hälla upp ett glas rött, ta en bok och njuta av resultatet.