måndag, mars 02, 2009

Veckans citat om litteratur


"Jag gick en kurs i snabbläsning och läste "Krig och fred" på tjugo minuter. Den handlade om Ryssland."

(Woody Allen)

7 kommentarer:

Kajsa sa...

Det roliga är att jag precis har läst den och känner ungefär likadant...

Anonym sa...

Tiotals år sedan jag läste Krig och fred och jag tyckte den var fantastisk. Läste sakta eftersom jag saknar förmågan att snabbläsa. Handikapp? Ja, ibland. Men man får helt enkelt välja sina böcker om man föredrar kvalitet framför kvantitet. Därmed inte sagt att det ena utesluter det andra!

Ingrid sa...

Jag har Krig och Fred i min bokhylla. Oläst- men det skäms jag faktiskt för. Det kan vara dags att ta itu med den snart. Väldigt tjocka böcker kan ibland vara lite skrämmande (och så är de tunga att hantera rent praktiskt också - speciellt om man som jag gillar att läsa i horisontalläge.)

Bokmania sa...

Kajsa: Haha, det var kul.

Anonym: Jag läser också väldigt sakta när det gäller skönlitteratur, man vill ju njuta av det lästa. Det är ju ingen idrott! Faktatexter och kurslitteratur är jag däremot snabb med.

Ingrid: Visst är tjocka böcker skrämmande ibland, det har du rätt i. Men om man lyckas komma över rädslan, blir man ofta förvånad över hur lättlästa de ändå var när man väl kommit igång. (Måste erkänna att jag inte heller har läst Krig och fred.)

Anonym sa...

Vad nu citatet har med att läst Krig och fred att göra...

Bokmania sa...

Anonym: Egentligen ingenting alls.

Varför har du inget namn?

majvor sa...

majvor heter jag och har sådär en hyllmeter orange böcker, däribland 4 av dem på din bild. /Anonym