onsdag, mars 25, 2009

Kan vi läsa blodboken igen?

Blodboken är Stina Wirséns bok Vem blöder. Den är avsedd för de allra minsta barnen och idag har jag haft den roliga förmånen att läsa den för ett gäng 4-5 åringar. Det var jag själv som upptäckte den i boklådan, jag avgudar nämligen Stina Wirséns vem-serien, och det var verkligen tur att jag befann på ett dagis just då så läsningen blev helt legitim. Ungarna blev helt sålda. Jag också. Blodboken skulle läsas om. Och om igen. Gudvadkul! Jag tycker att Stina Wirsén är ett geni.

2 kommentarer:

Lyran sa...

Jag har inte läst just denna bok, men att Stina Wirsén är ett geni håller både jag och dottern med om :-)

AnnCharlott sa...

Just de här "vem"-böckerna behandlar ju sådana konflikter som 4, 5 och 6-åringar [och kanske även äldre] kan känna igen sig i. En av mina vänner berättade att hennes 9-åriga dotter en dag kom hem med en bok hon lånat på biblioteket som var superbra och som mamma "bara måste läsa" och den boken var "Vem är arg". [Om det sen var en pik åt den ömma modern eller ej kan man ju bara spekulera i :)]