lördag, mars 14, 2009

En kyrka? Fel...

Visst ser det ut som en kyrka? Och det är det också, i grunden. Eller, rättare sagt, det var en kyrka en gång i tiden. I närmare 800 år var den här dominikanska kyrkan ett guds hus, men idag hyser den en bokhandel utöver det vanliga: Boekhandel Selexyz Dominicanen.

Interiören och atmosfären verkar vara helt magnifik, och det är minst sagt högt till tak. Där altaret än gång fanns är numera ett café (har jag läst mig till). Och var ligger denna himmelska bokhandel? I Maastricht i Holland. Någon som kanske varit där?

Om man är sugen att leta efter andra intressanta bokhandlar runt om i Europa så finns det en guide på nätet som heter Bookstore Guide. Men tillåt mig att genast utfärda en varning - man blir lätt ressugen av att surfa runt där.

6 kommentarer:

Creutz sa...

Wow!

Maria sa...

Shit. Jag är kär.

snowflake sa...

Oj. Kan man köpa ett gravvalv där?

Lena sa...

Här pratar vi ovanligt. Vilken häftig miljö att inhandla böcker.

Martin Ackerfors sa...

Ja, det där var ju precis hur ballt som helst. Finns det fler häftiga ställen att förlägga boklådor? Vad är det extremaste ni kommer på? Kanske en biograf, Guggenheimmuséet eller på en pråm? :)

Bokmania sa...

Maria: Jag också!

Snowflake: Haha, visst känns det som den ultimata sista viloplatsen för varje bokmal? Man kan alltid fråga ;-P

Martin: I Buenos Aires finns det tydligen en gigantisk bokhandel i en gammal teaterbyggnad. På scenen finns ett café inrättat och i logerna kan man sitta helt ostört och läsa. I nya numret av ViLäser finns det en bild därifrån. Och letar man på nätet så finner man (El Ateneo heter affären).