lördag, mars 28, 2009

Bokcirkel för alla

På måndag 30 mars kl 14.03 (repris tisdag 31/3 kl 18.15) startar Sveriges Radios Bokcirkel igen och den här gången kommer man att läsa Cora Sandels Alberte-trilogin.

Bokcirkeln i P1 är ett program där man tillsammans med inbjudna gäster läser böcker och diskuterar dem. Efter programmet fortsätter diskussionen på webben där vem som helst får delta och bidra med sina egna tankar kring Alberte-böckerna.

"Här är bokcirkeln som utan skam och utan skuld tar sig an böcker vi alla borde ha läst", säger Marie Lundström som är cirkelledare. De inbjudna gästerna i studion är Leif GW Persson, Agneta Klingspor och Anna Hallberg. En intressant trio, tycker jag. G W Persson kommer säkert att bli en frisk fläkt i debatten.

Alberte-trilogin består av Alberte och Jakob, Alberte och friheten och Bara Alberte och man kommer att läsa/diskutera en halv bok i taget. Det blir alltså sammanlagt sex bokträffar. Hela läsplanen finns här.

Bokcirkeln i P1 har funnits ganska länge, men jag har aldrig tidigare lyssnat på den. På nätet får jag veta att föregående böcker var Moment 22 och Anna Karenina. Det är alltså klassiker som står i fokus och det är bra. Böcker som många gärna vill ha läst.

Jag läste Alberte-böckerna för cirka fem år sedan och minns att jag tyckte mycket om dem, kanske för att det kändes som att jag hade lite av Alberte i mig själv. Nu ser jag fram emot Bokcirkeln i P1. Gör du?


Köp boken på Bokus eller på AdLibris. Finns i pocketutgåva där alla tre delarna är samlade.