tisdag, februari 17, 2009

Dyrt med pocket? Inte överallt.

Häromdagen beklagade sig En annan sida att det är dyrt med pocket när man handlar i en vanlig fysisk bokhandel. Ja, det är det. Svindyrt! Och det spelar ingen roll att man får fyra böcker men bara betalar för tre, det blir ändå över två hundra spänn som man ska punga ut. Inte konstigt att de flesta föredrar att handla på nätet.

Om man inte bor i Eskilstuna, vill jag säga, för här har vi Kulturbutiken. Där kostar samtliga svenska pocketböcker 40 kronor (för ca ett år sedan kostade de bara 30) och inbundna böcker mellan 150 och 180 kronor, ungefär. Som på nätet. Plånboksvänliga priser alltså. Och om man vill använda sig av Kulturbutiken på nätet, bli det ännu ett snäpp billigare än på "vanliga" nätet.

En gång frågade jag den trevliga personalen i butiken hur det kommer sig att de kan ha så låga priser, vad som är hemligheten liksom. Då fick jag som svar att Kulturbutiken ägs av ett elbolag och därför behöver inte bokförsäljningen vara vinstbringande. Är det inte underbart? Tänk om fler vinstbolag skulle anamma idén...