onsdag, februari 18, 2009

Återupplivad läsdagbok

Bokblogg i all ära, men för att snabbt kunna skaffa mig överblick över vilka böcker jag har läst och när, är den otillfredsställande oöverblickbar, kom jag fram till. Därför dammade jag av min gamla läsdagbok och så skaffade jag en ny också. Den heter nummer 2.

Läsdagboken nummer 1 täckte bara perioden från januari 2004 (då jag påbörjade noteringarna) till juni 2007 (då jag slutade med dem), vilket betydde att jag var tvungen att fylla i alla bokuppgifter sedan dess och ända fram till dagens datum. Lite jobbigt. Bloggen var till stor hjälp, fast jag inte på långa vägar bloggar om alla böcker jag plöjer igenom. Men i alla fall.

När jag var klar kunde jag se att jag till exempel under 2008 har läst ett 70-tal böcker. En siffra som är blygsam jämfört med hur många böcker andra bokmalar brukar konsumera på ett år, men för mig är det ett helt okej antal. Hittills i år har jag läst 11 skönlitterära böcker (varav en hade dessutom sidomfång som tre). En rivstart, tycker jag. (Jag klappar mig själv på huvudet och säger duktig flicka.)


2 kommentarer:

Eva sa...

Jag har en sådan liggande någonstans, men jag glömmer att fylla i den. Men å andra sidan skirver jag om alal böcker som jag läser på bloggen, så där får jag ju en översikt + att jag gör en årslista.

Bra rivstart! Jag tycker egentligen att en bok som är så tjock borde får räknas som flera. :)

Hundöra sa...

Jag köpte en till min syster och det var svårt att få henne börja använda den. Behövde påminna henne ett flertal gånger, men när hon väl började använda den så har hon börjat komma igång. Naturligtvis har jag själv en liknande, vilket jag haft länge.