söndag, februari 15, 2009

Jag är faktiskt väldigt mjuk på magen

Gillar du gulliga djur som strör underfundigheter omkring sig var de är går? Om du svarar ja, så har du tur för nu har konstnären Lisa Tofft gett ut sina fantasifulla djur i bokform. Roligare djurpark än hennes kan man leta efter!

Lisa Toffts djur är kanske inte de mest fulländade här på jorden men de tar livet med en klackspark och har en hel del att säga till om ... ja just det... Livet. Boken heter Jag är faktiskt väldigt mjuk på magen. Det är igelkotten som säger så.

Bakterier, insekter, fåglar och allehanda fyrbenta djur (inklusive monstret som heter Varatilllags) tecknade med skenbar enkelhet och i mjuka färger är till för att visa oss vilka vi själva är, vill vara eller borde vara. Jag - det tvåbenta djuret - känner igen mig och skrattar åt djurens och mina egna tillkortakommanden. De är ju som jag, vill jag utropa.

Jag har redan tidigare stiftat bekantskap med Lisa Tofft och haft länge hennes djur i magnetform på kylskåpet (kan beställas på hennes hemsida). Därför var det med glädje jag välkomnade boken. En utmärkt i-stället-för-en-blomma-bok, en gå-på-middag-present, eller varför inte helt enkelt köpa den till sig själv och höja stämningen lite.

Vill du provläsa och provtitta i Jag är faktiskt väldigt mjuk på magen? Klicka i så fall här, här, här, här och här. Med varje klick kan du se två sidor ur boken. Gör det, och le.

Jag är faktiskt väldigt mjuk på magen är en av de charmigaste presentböckerna jag sett på länge.

Köp boken på Bokus eller på AdLibris.