söndag, januari 18, 2009

Härlig tegelsten


Nu ska jag börja frossa i romantik, passion, intriger och äventyr. Har haft boken hemma sedan den hade kommit ut i en nyöversättning av Maj Almquist Lorentz tidigare i höstas, men de 1048 tätskrivna sidorna har hittills fått mig att avvakta piggare tider, så att säga. Jösses, vad nostalgisk jag ska bli, har redan fått något fuktigt i blicken, snyfft snyfft. Särskillt när jag ser på videoklippet här nedan. Minns att jag slukade Borta med vinden två tre gånger när jag var mellan arton och tjugotvå år gammal för det var sådan girl power i den. Nu är jag nyfiken på hur jag kommer att uppleva den idag, alltså drygt två decenier senare. Håller den fortfarande?

Och budskapet jag en gång fick med mig på färden utom att man klarar det mesta bara man är tillräckligt envis? "I morgon är åter en dag."