lördag, januari 24, 2009

Enkät

Enkätfrågorna som under den gångna veckan vandrat runt på bokbloggarna har nu nått även Bokmania:

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs snabbt efter att boken kommit ut)?
Det finns ingen särskilld författare vars bok jag alltid vill köpa inbunden, konstigt nog. Att köpa inbundet, dvs snarast möjligt efter utgivningen, avgörs i mitt fall av vad det är för bok och inte vem som har skrivit den.

2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?
Nu har jag synat bokhyllorna och kommit fram till att Franz Kafka och Bodil Malmsten trängs på första platsen med sju titlar vardera (en sannerligen intressant och något överraskande parkombination). De är tätt åtföljda av Paolo Coelho med fem titlar som jag inhandlade under en kort med intensiv Coelho-period för ett tag sedan. På tredje platsen finns två tjeckiska författare, Pavel Kohout och Ivan Klíma, med varsina fyra böcker. Sedan följer en ganska lång rad av diverse tre-titlare.

3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset?
Jag kommer tyvärr inte ihåg. Jag får tips hela tiden, både genom andra bokbloggar, tidningar och tv, men det tar ibland tid innan jag börjar läsa boken i fråga. Det gäller att vänta på sin tur...

4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?
Sista kulan sparar jag åt grannen av Fausta Marianovic. Det var en födelsedagspresent enligt, även om diffust uttalat, önskemål (personen har tidigare uttryckt intresse för boken ) så mottagandet var positivt.

5. Har du några biblioteksreservationer just nu?
Nej, inte just nu.

6. Vilken bok/böcker läser du just nu?
Se här och i menyn till höger.