måndag, januari 26, 2009

Enkät igen

Hittade enkäten på Bokhora och Ett hem utan böcker. Enkäter är kul!

Senaste bokköp: Drottningen vänder blad av Alan Bennet. Jag tror att det är en underbar liten bok.

Senaste bibblolånen: Hjertén som är en konstbok av Anders Wahlgren och handlar om min favoritkonstnär Sigrid Hjertén. Utöver berättande text innehåller den massor av färgglada reproduktioner. På samma boklån står även Sallys söner av Moa Martinsson och Nässlorna blomma av Harry Martinsson. Lite klassiker(om)läsning är aldrig fel.

Senaste utlästa boken: Flickorna från Riyadh av Rajaa Alsanea

Favorittidning: Diggar DN-Boklördag.

Plats där jag helst läser: Sittande (med uppdragna ben) och halv- eller helliggande i vardagsrumssoffan. Jag gillar också att läsa på tåg när tillfället ges.

Så sorterar jag min bokhylla: Ojojoj, ett känsligt ämne... Med jämna mellanrum sker en ansträngning att sortera i alfabetisk ordning plus att placera pocketar för sig och inbundna böcker för sig. Ordningen håller dock sällan längre än ett par veckor. Av någon konstig anledning hamnar ändå böckerna i dubbla rader igen, alternativt i små högar på hyllans kant. Ett gissel.

En bok som jag minns att jag läste när jag var liten: Får jag nämna tre? Greven av Monte Christo, Robinson Crusoe och Lille prinsen.

Vilken bok i min bokhylla har jag ägt längst: Det är säkert H C Andersens sagor, med mycket vackra helsidesillustrationer.

Vad ser jag mest fram emot att läsa i vår: Massor! Helst vill jag koncentrera mig på de böcker som jag har haft hemma ett tag men ännu inte läst eftersom diverse måste-genast-läsa-boknyheter pockade på och krävde uppmärksamhet. Jag ser fram emot att läsa mera utifrån min egen läslust, inte utifrån vilken bok som är "inne" och borde läsas. Ett slags försenat nyårslöfte, kan man säga.