måndag, december 08, 2008

Utmanad av Lyran

Lyran har valt mig som objekt till gårdagens utmaning. Jag tackar och accepterar utmaningen. Det är alltid lika roligt att få prata/skriva om sig själv. Mina svar står att läsa nedan ;-P

Sedan skickar jag utmaningen vidare till Spectatia och Calliope, hoppas att ni bli glada.

Två minnesvärda restauranger:
1) Året är 1990, några månader efter att kommunismen föll i mitt forna hemland Tjeckien, och jag befinner mig på min första resa till väst, 25 år gammal. Jag är i Wien. Avsåndet mellan hemstaden och Wien är endast 16 mil, men jag har aldrig varit där förut. Jag sitter på Mc Donald´s och för första gången i mitt liv äter en Bic Mac med pommes frittes och sallad. Det smakar himmelskt, minns jag. (Idag är jag vegetarian, haha.)
2) Flera år senare, jag och min man är på semester på Sardinien. Vi äter middag på en kvartersrestaurang i staden som jag just nu glömt namnet på. Vi sitter ute i en smal gränd, vid ett bord med rödrutig duk och äter hummer och dricker kallt vitt vin. Mitt livs första hummer! Det är så romantiskt som det kan bli en sådan kväll...

Tre favoritprogram:
Hm, jag är ingen inbiten tv-tittare, men några guldkorn finns det.
1) Danska tv-serier (både drama- och krimionalserier) håller i alla väder. Mycket bra. Synd att det inte går nån just nu.
2) Förut var jag en inbiten Lost-fan, men under senaste sässongen har jag tröttnat. Det blev bara för mycket.
3) Naturprogram

Fyra saker jag ser fram emot:
1) Våren, för då ska jag vara tjänstledig för att plugga. Har fått Lärarlyftet. Jättekul.
2) Julen, dock med skräckblandad förtjusning. Varför lämnar jag därhän.
3) Att snart få se min sons nyrenoverade lägenhet.
4) Våren igen och ljuset som kommer med den.

Fem saker jag gjorde igår:
Nu tar jag mig friheten att innefatta hela helgen, hoppas att det är ok.
1) Hade en liten glöggfest för våra närmaste grannar i lördags. Det var mycket trevligt. Kanske föddes en ny tradition?
2) Stod i köket en hel del (se punkt ett).
3) Läste tidningar och bloggade flitigt.
4) Sov en massa, även under dagtid. Läsning fick stryka på foten.
5) Långpromenad med hund och make. Både trevligt och nyttigt.

Sex saker på min önskelista:
Här är de, utan inbördes ordning.
1) Tro.
2) Hopp.
3) Kärlek.
4) Hälsa.
5) Fred.
6) Trygghet.
För mig, mina nära och kära och för dig...

Vår fem månader gamla valp Alvin, lika go´som vild.