torsdag, november 20, 2008

En svunnen dag

Ett av det tråkigaste som finns för en bokmal är att bli sängliggande utan att kunna läsa. Ännu värdelösare blir det när man knappt kan lyssna på en cd-bok där man ligger i mörkret under filten och med ett huvud som värker och värker, för man somnar stup i ett så dåsig som man är. Migrän är inte kul! En bortkastad dag. Totalt värdelös! Och blogga? Glöm det! Hjärnan är som gröt och dataskärmen attackerar ögonen med sitt starka sken. Inte skönt alls. Men man vill ju så gärna, bara en liten stund - sitta vid datorn som vanligt. Har roat mig lite med testet If You Were a Poet som ska kartlägga ens litterära temperament och resultatet har gjort mig lite snopen. Jag vet inte vem Sapphire är, har aldrig hört talas om henne (där är vi fler, har jag förstått), så det är omöjligt för mig att avgöra testets pålitlighet. Fast jag kan ju, så snart benen bär mig igen, gå till biblan och låna något av denna för mig hittills okända Sapphire.