söndag, oktober 05, 2008

Kort & Blandat

  • Jag fick inte förlänga lånet på Virginia Woolfs dagboksanteckningar Ögonblick av frihet då boken redan var reserverad av en annan läsare. Det finns nackdelar med bibliotekslån också, det är uppenbart. Var tvungen att vackert avbryta läsningen, lämna tillbaka den bara till hälften lästa boken och ställa mig i lånekö igen. Läsningen har alltså kommit av sig för tillfället och bloggande om dagboken är uppskjutet på framtiden så länge.
  • Och så en rolig sak som jag har noterat: Sådan matte sådan hund. Visst säger man så? Och nu är det bevisat. Vår hund som vi skaffade för cirka en månad sedan uppvisar tydliga tecken på ett växande bokintresse (inte bara när det gäller att tugga i sig dem). I fredags, när det recenserades böcker i Go´kväll, ställde sig hunden nämligen upp på bakbenen, la framtassarna på tv-bänken och med tv-skärmen i ögonhöjd följde han bokrecensenternas varje rörelse. Och varje ord, tycktes det som. När det är fotboll håller sig bara på mattan nedanför tv:n. Samma sak när det är ett program om hunddressyr. Det måste ju betyda något! Förresten: Någon som kan tipsa om bra hundböcker?

  • Bokhora har infört bokinköpsstopp fram till årsskiftet. Många har redan anslutit sig och själv känner jag mig också manad. Stora högar står olästa och det gnager på mitt bokmalssamvete. Dessutom känner jag mig lite "stressad" av den konflikt som utspelar sig i mitt inre varje gång jag ska välja en ny bok att läsa. Ska jag välja en just nu aktuell bok att läsa och recensera eller en "gammal" bok att läsa endast för att jag har lust? Gratis recensionsexemplar förpliktigar ibland mer än vad som jag upplever som sunt. Ett dilemma som sagt.