måndag, september 22, 2008

SvD skriver om skit i barnböckerna

Bajset har blivit rumsrent och klivit in i de fina salongerna. BOKMANIA är extra glad, för två av bajsböckerna som SvD tipsar om har recenserats här på bloggen för lääääänge seeeen. Artikeln heter Det är mycket skit i barnböckerna och innehåller en intressant reflektion av stora A-fenomenet i dagens barnlitteratur. (Skriv ut den, så kan du läsa den på toan nästa gång du gör det STORA och kan få lite bildning samtidigt, haha.)

"Vad kan man då dra för slutsatser av dagens utbud? Bajs är inte längre politiskt, utan ett ämne som författare och konstnärer förhåller sig till pedagogiskt och humoristiskt. Kanske också psykoanalytiskt. Inom psykoanalysen har det länge funnits en koppling mellan för sträng potträning och psykisk störning i vuxen ålder, och dagens bajsböcker går helt i linje med dessa tankar. Någon sträng potträning ser vi inget av här. Det ska vara roligt att bajsa!"

Böckerna som jag tidigare har recenserat heter Bajs, det onämnbaras historia och Toaletten hungrig. Du hittar recensionerna genom att klicka på Barnboksbilden till höger i menyn.

SvD:s tips på 2008-års bajsböcker finns här.