måndag, september 08, 2008

Smart, kul eller bara onödigt?

Ett hemma-bibliotek-kit för att lättare kunna driva tillbaka sina till vänner och bekanta utlånade böcker: kan det vara nåt? En säkert rolig present att ge bort till en bokmal. Eller så kan man ge kittet till sin personliga bokutlånare som hann bli lite irriterat över att senaste återlämningen hade dröjt onödigt länge, som ett litet tack-för-lånet-och-förlåt-att-du-fick-vänta. Kan vara ganska skojigt och släta ut eventuella sura miner, tror jag.

Personligen har jag ett ganska enkelt knep för hur jag kommer ihåg vilken bok jag har lånat ut och till vem. Jag behåller alltid bokomslaget och noterar även personens namn. Nackdelen med systemet är att det inte kan tillämpas på pocketböcker eftersom de saknar ett avtagbart omslag. Men å andra sidan är det vanligtvis inte lika livsviktigt för mig att få tillbaka en utlånad pocketbok. Ibland säger jag till och med att jag inte behöver få tillbaka pocketen och att det är ok att behålla den eller låna ut den i sin tur till någon annan. Det brukar uppskattas.


Hur gör du när du lånar ut en bok?

3 kommentarer:

Hundöra sa...

Jag vill ha! Känns som en onödig sak som en bokälskare bara måste ha ;)
Själv skulle jag nog tycka att det vore roligt att använda bara för att se vilka som lånat specifika böcker.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Jaha, du menar till nån sorts statistik? Tja, varför inte.

Amoroso- Nu vill jag sjunga dig milda sånger sa...

Åh herregud vilken boknörd jag skulle känna mig som om jag genast satte mig ner att börja stämpla varje gång det lånades ut. Fast varför inte? Snacka om att ta med jobbet hem :-)