lördag, september 13, 2008

Pur beröm av Åsa Larssons senaste

Åsa Larssons nya roman Till dess din vrede upphör har fått en översvallande positiv recension i DN i dag. Enligt recensenten Lotta Olsson är Larssons senaste deckare "mer än bara mordgåtor" och jag måste erkänna att min nyfikenhet har väckts. Jag har tidigare läst Solstorm och sen en till deckare av Åsa Larsson, men minns inte längre vilken. Solstorm gillade jag, det kommer jag i alla fall ihåg.


"Individerna avtecknar sig skarpt mot Norrlands snövita tystnad, och Åsa Larsson låter dem ta plats. Mordgåtan är stormens öga, den tomma mittpunkten. Spänningen finns egentligen inte där, utan i vad människorna runt den gör. Det finns långt fler gåtor att lösa. /.../ Jag skulle kalla "Till dess din vrede upphör" för en relationsroman om inte uttrycket brukar användas för helt andra böcker, begränsade till en viss sorts kärleksförhållanden. Här är alla relationer viktiga: mellan generationer, inom familjer, mellan arbetskamrater." (Lotta Olsson)

Åsa Larsson har nyligen chattat med DN:s läsare och frågorna och svaren finns att läsa här.