söndag, september 07, 2008

Härlig humor på fullt allvar

Så jag har skrattat! Gillar nämligen humor som är på fullaste allvar.

I boken Brev till samhället av Eric Ericson får man verkligen sitt skrattbehov tillfredsställt - och det med råge. Eric Ericson är en vanlig kille som skickar knasiga brev till myndigheter, kommuner, föreningar, kennelklubbar, kattpensionat och företag och får alltid seriösa, och därför mycket roliga, svar tillbaka. Detta trots att hans brev innehåller helt bisarra idéer, förslag och erbjudanden. Bara en endaste gång står det i svarsbrevet att Eric Ericsons brev måste vara ett skämt, annars tas breven alltid på fullaste allvar. Myndighetssverige fungerar felfritt, det känns tryggt att veta.

Till mina favoriter i boken hör till exempel brevet till Arboga kommun där Eric presenterar sin idé om att anlägga ett indianreservat i kommunen och de blir intresserade av förslaget och vill veta mera. Eller när han skriver till ett kattpensionat och berättar om sin kompis som efter en arbetsplatsolycka tror att han är en katt och är i akut behov av placering på ett katthem. Helt sanslöst roligt! Tredje favoriten är brevet till en tillverkare av djurfoder, med förfrågan om sponsring för att kunna starta en radiostation för djur, Radio Djur 103,2.

Brev till samhället är en rolig liten bok som passar utmärkt som en minipresent till sig själv, till någon som behöver muntras upp lite grann eller till vem som helst med humor.

På hemsidan Brev till samhället - Eric Ericson finns smakprov ur boken, både att läsa och att lyssna på. Surfa dit och läs, det finns många godbitar där. Mycket nöje!

Det finns även en uppföljare till Brev till samhället som heter Brev till utlandet, men den har jag inte läst.

Köp boken på Bokus eller på AdLibris.