söndag, september 28, 2008

Boksortering som dialog

Det sorteras flitigt i bokhyllorna runt om i bokälskarnas hem. Böcker placeras efter storlek, färg, genre eller på det gamla tråkiga sättet - i alfabetisk ordning. Ibland får kaoset råda.

Men nu finns det ytterligare ett sätt att ordna sina böcker: Man kan bygga ihop meningar eller originella uttryck av boktitlar genom att låta böckerna ligga i små högar oavsett genre, färg och form. Det finns dock ett litet minus med systemet. Jag misstänker att det är ganska ytrymmeskrävande. Det kanske funkar om man har en stor bostad och lite böcker, men inte om man bor trångt och äger hundratals.

Oavsett vilket så har jag roat mig lite och byggt några små titelrelatterade bokhögar. Det var ganska roligt som en stunds förströelse, men inget som jag tänker anamma som boksorteringssystem.

********

********

********

********

Finner du någon av titeldialogerna extra lyckad? Vilken i så fall? Dessutom kommer här en utmaning till dig: Vilka titeldialoger kan du sätta ihop av dina böcker? Gör små högar, ta bild på dem och lägg ut på din egen blogg. (Glöm inte att lämna en kommentar här så att jag och andra kan gå och titta.) Mycket nöje!