måndag, augusti 25, 2008

Kulturfyra om hösten, böcker och te


Tack vare Lyran hittade jag till Kulturbloggen som kör den återkommande Kulturfyran. Nu handlar kulturfyrans frågor om hösten och böcker och mina svar är som följer:

1. Vad läser du just nu?
Just nu läser jag Vila på gröna ängar, den sista och avslutande delen i Anne B Ragdes trilogi om familjen Neshov (Berlinerpopplarna, Eremitkräftorna). Och i bilen på väg till och från jobbet lyssnar jag på Det går an av Almqvist.

2. Vilken bok står näst på tur?
Vet inte riktigt. Min läsa-härnäst-högen är ganska hög och det är dagsformen som avgör vilken bok det blir. Fast kanske blir det Fjärilen i glaskupan, för jag har nyligen sett filmen och är nyfiken på boken som jag genast gick och inhandlade.

3. Vad är ditt favoritte?
Jag brukar pendla mellan pepparmyntte, grönt te och rooiboste. På bilden finns min favorittekopp.

4. Vad tycker du om hösten som årstid?
Jag gillar hösten så länge det är relativt varmt och träden lyser gula och röda, för det är vackert. Jag trivs med att tempot blir lite lägre, det är mera ok att ligga på soffan och slappa med en bok än mitt i sommaren då utelivet gärna ställer krav. Men när novemberrusket närmar sig eller rent av slår till, ja då är det inte kul längre.