lördag, augusti 30, 2008

Hurra! Nytt bokmagasin på gång!

Ett nytt bokmagasin är på gång, ett första nummer ska komma ut den 31 oktober och ska heta Vi LÄSER. Och innehåll? Berättelser, författarintervjuer, prylar och trender. I DN står det att Vi LÄSER vill vända sig till "människor som är genuint intresserade bokälskare utan att vara akademiska litteraturvetare" men som tycker att "litteraturbevakningen i Damernas Värld och Femina väger alltför lätt". Vi LÄSER är med andra ord ute efter den breda mittfåran och dit kanske räknas även många av oss bokbloggare, oavsett om vi har litteraturvetenskaplig utbildning eller inte.

Jag välkomnar litterära satsningar i alla dess former, så även ett nytt bokmagasin. Så klart!Personligen har jag saknat en lagom avancerad tidskrift om böcker och därför väntar jag med spänning på det allra första numret av Vi LÄSER:

"Att läsa en bok är att stiga in i en annan människas värld, dela hennes tankar, kunskaper, fantasier och drömmar. Med hjälp av en bok kan du resa, utbilda dig, koppla av och få nya och oväntade perspektiv på ditt eget liv. Det här vet vi på redaktionen, för vi älskar böcker och nu vill vi dela vårt intresse med dig i den nya tidningen Vi LÄSER."

Om du är intresserad av att veta vilka andra tidskrifter med litteraturinriktning som ges ut i Sverige, klicka här.