söndag, augusti 17, 2008

Bokmärken med fötter

Mina bokmärken har en oförklarlig förmåga att plötsligt försvinna och vara borta ett tag för att så småningom dyka upp igen och låtsas som om ingenting hade hänt. Vart tar de vägen och vad har de för sig där? För drygt en vecka sedan hittade jag inte ett enda bokmärke fast jag vet att jag har flera stycken. Och idag låg alla (nästan) i den aktuella bokhögen på bordet.

På bilden visar jag några av mina bokmärken, bäst gillar jag de två till vänster. Det första är en panoramabild från min hemstad och det andra är en present från en bokkompis. Men ibland får det duga med en avriven papperslapp, ett gammalt kvitto eller ett vykort. Det magnetiska bokmärket från PocketShopen vet jag inte alls varför jag köpte, det sitter så hårt att det nästan är omöjligt att få loss från sidan, vilket irriterar mig. Därför brukar det hamna i böcker som jag av någon anledning lägger ifrån mig för att läsa vid ett senare tillfälle.

Vad har du för bokmärken i dina böcker? Har du lust att visa dem på din blogg och berätta lite om "deras historia"? (Lämna i så fall en kommentar här så att jag vet att jag ska gå och kika.)