söndag, augusti 17, 2008

Bokmärken med fötter

Mina bokmärken har en oförklarlig förmåga att plötsligt försvinna och vara borta ett tag för att så småningom dyka upp igen och låtsas som om ingenting hade hänt. Vart tar de vägen och vad har de för sig där? För drygt en vecka sedan hittade jag inte ett enda bokmärke fast jag vet att jag har flera stycken. Och idag låg alla (nästan) i den aktuella bokhögen på bordet.

På bilden visar jag några av mina bokmärken, bäst gillar jag de två till vänster. Det första är en panoramabild från min hemstad och det andra är en present från en bokkompis. Men ibland får det duga med en avriven papperslapp, ett gammalt kvitto eller ett vykort. Det magnetiska bokmärket från PocketShopen vet jag inte alls varför jag köpte, det sitter så hårt att det nästan är omöjligt att få loss från sidan, vilket irriterar mig. Därför brukar det hamna i böcker som jag av någon anledning lägger ifrån mig för att läsa vid ett senare tillfälle.

Vad har du för bokmärken i dina böcker? Har du lust att visa dem på din blogg och berätta lite om "deras historia"? (Lämna i så fall en kommentar här så att jag vet att jag ska gå och kika.)

8 kommentarer:

Therese sa...

Jag har nu lagt in mina bokmärken på min blogg. Kika gärna in! =)

Moa sa...

Titta på mina bokmärken också! Lite halvtaskig bild tyvärr...

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Kul att några av er redan har nappat på bokmärkesvisning. Det är intressant med bokmärken och deras lilla historia, tycker jag. Det finns många fina små "konstverk" med spännande bakgrund. Hoppas att fler ansluter sig. Jag är nyfiken ;-P

Den luttrade bibliotekarien sa...

Intressant med bokmärken.
Har just inhandlat ett par snygga bokmärken men har tyvärr ingen bild på dem ännu men jag gjorde för ett tag sedan en lista på min blogg på vad folk använder som bokmärken i biblioteksböcker.

Den luttrade bibliotekarien sa...

Har nu lagt ut ett par bilder på bokmärken.

Kerstin sa...

Hej! Vilket intressant ämne! Är själv rätt förtjust i bokmärken, har lagt upp mina favoriter på http://kerstinydrefors.blogg.se, kommentera gärna! Bokmärken är ju faktiskt lite speciella även de, inte bara böckerna. Gillade ditt med staden. Trevlig blogg förresten! Ha det bra!

Hälsningar Kerstin

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Tack, Kerstin :-)

camilla sa...

Jag har oxå det rutiga bokmärket från Pocketshop och tycker det sitter bra i pendlingsläsning: alltså i böcker som ligger i handväska/ryggsäck och flänger runt lite överallt. Där ramlar gärna andra bokmärken ut :)

Kul att du visar dina bokmärken, ska se om jag kan få min digitalkamera att funka och göra detsamma.