onsdag, augusti 13, 2008

Bokmania.net

DN har tagit ytterligare ett steg in i framtiden - eller är det bara en försenad samtid, egentligen? I vilket fall som helst ska internetsajter recenseras. Tiden är inne! Först ut är "litteraturkritik som utmanar". När jag ser rubriken i papperstidnigen under lunchen tidigare idag tänker jag genast tre tankar: 1) Äntligen ska Fina Tidningen uppmärksamma olika bokrecensionsbloggar. Vad coolt. 2) Äsch, det är säkert bara Bokhora de skriver om, som vanligt. 3) Men tänk om de har upptäckt Bokmania, vilket skräll det vore!

Jag får noll rätt. Sajtrecensionen handlar om Litlive.se, en nordisk internetskrift om litteratur som tydligen liknar vanlig papperstidskrift och som jag hittills inte stött på i bokbloggvärlden. Litlive.se är ett svart hål för mig, totalt outforskat.

Vad tyder det på? Borde jag skämmas för min okunnighet? Hur jag än anstränger mig kan jag inte erinra mig att någon av de bokbloggar som jag följer nånsin hänvisat till Litlive.se, för då skulle jag ha kollat vad det var för en sajt.

Men nu har jag ingen aning och får i stället stå ut med känslan av att det är en "fin" sajt som spelar i en helt annan division än Bokmania och hennes bloggkompisar. På samma sätt som det finns finkultur och fulkultur så finns det uppenbarligen finsajter och fulsajter, fast de råkar handla om samma fina ämne: litteratur.

Vart vill jag komma? Ingensatns. Glöm alltihop.