lördag, juli 12, 2008

När prinsessor tar semester

Alla vet att det är rätt jobbigt att vara prinsessa - bara inviga nya vägar hela tiden och gå på baler, dela ut priser och ha mottagningar. I boken När prinsessor tar semester av Per Gustavsson får man veta hur prinsessor brukar göra när de vill koppla av.

Det är klart som korvspad att även prinsessor behöver ta semester åtminstone en gång om året! Och när prinsessor tar semester, vad gör de då? Jo, de åker gärna iväg tillsammans med andra prinsessor och tältar i skogen. Sen äter de tårta (om någon råkar hitta en i sin packning), leker kurragömma, jonglerar, fiskar och grillar. Och när de blir anfallna av en flock hyenor - ja, då tar de fram sina svärd och börjar slåss mot dem. Arga prinsessor anfaller nämligen också i flock och de är jättebra på att slåss och jaga iväg alla dumskallar. Men till slut blir hyenorna och prinsessorna kompisar och hyenorna hjälper flickorna att ta sig hem när deras buss visar sig vara köroduglig på grund av soppatorsk. (Kan det möjligtvis vara ett kvinligt drag att glömma att tanka fordonet?)

När prinsessorna tar semester är en otroligt charmig bok för barn i 2- till 6-års åldern och den passar både flickor och pojkar. Det finns ingenting som prinsessorna inte kan fixa när det kniper. Härliga, färgglada girl-power-teckningar och fantasirika texter där allt är möjligt.

En riktig höjdare för de små. Tidigare böcker i serien heter Så gör prinsessor och När prinsessor fyller år.


Köp boken på Bokus, AdLibris eller gå direkt till butiken för modiga prinsessor där det utöver böckerna finns affischer, kalaskort, målarböcker och mycket annat skojigt med alla prinsesskaraktärerna på.