måndag, juli 14, 2008

Något köpt och något lånat

Jag har nästan köpt Ian McEwans On Chesil Beach som för ett tag sedan kom ut i pocket. Men så kom jag ihåg ett blogginlägg som Bodil Malmsten skrev på Finistére en gång och struntade i inköpet. Så påverkbar är jag, usch.

"Jag läser att Ian McEwan kommer ut med en ny bok, den heter On Chesil Beach. Jag har redan läst ett kapitel och det var så tråkigt att man blir tokig. Och så duktigt att man bara vill dö." (Bodil Malmsten)

Däremot kom jag hem med Flickorna från Riyadh, Kinesen och Den motvilliga resenären. Ett i sanning intressant sällskap att tillbringa tiden med, även om det inte blir på Chesil beach...


Och eftersom jag hade vägarna förbi biblioteket, blev det en riktig Invasion! Och så Sex på det. Ojojoj...

Men än så länge ligger jag i hängmattan under en hel gul sol och läser om En halv... Ha de´

3 kommentarer:

Erika sa...

Den är bra tycker jag, På Chesil Beach alltså. Men inte lika bra som Försoning.

Bokmania / Ivana Eklund sa...

Visst är hans böcker bra, men det är just det att de är såååå perfekta. Inte ett hårstrå ligger snett, liksom.

Jenny sa...

Som hängiven McEwan-fan kan jag inte undvika att bli lite gramse...Jag tyckte otroligt my om På Chesil beach. Javisst är det ett "perfekt", polerat språk, men McEwan blir ju därmed inte tråkig-tvärtom! Där finns ju också äkta känsla och inlevelse, sorg, vemod, melankoli. Pretentiöst? Högtravande? Absolut. Det är mycket vackert- och I like!